0

Hrvoje Bubić: BAT CONAN interview

Hrvoje Bubić: BAT CONAN interview

Denis Gabrić, najpoznatiji kao Bat Conan, lider je benda Evil Blood, za kojeg se smatra da je jedan od pionira ekstremnog pravca metal glazbe, znanog kao black metal. Za Solin Live govori o sebi, svome bendu, Siniši Vuci i heavy metal bendu Venom

Hrvoje Bubić  |  ruj. 23, 2024 http://www.solin-live.com

Prvo, možete li se predstaviti našem čitateljima i reći nešto o sebi?

Ime mi je BAT CONNAN (DENNIS HARRIS) osnivač , autor gitara i pjevač EVIL BLOOD-a davne 1982-e godine u SPLIT-u.Rođen sam 12.08 1966 u Splitu i išao sam u glazbenu školu JOSIP HATZE u Splitu Vec 35 godina živin u Britaniji točnije Škotskoj u DANDIJU(Dundee).

Dosta dugo si u glazbenim vodama, zanimalo me koji je bio ključni trenutak da je glazba tvoj životni poziv?

Još dok sam bio mali glazba me je fascinirala i kako sam odrastao sva glazba koju sam slušao postajala je biti teža i brza haha i tako sa 16 godina sam napravio bend EVIL BLOOD koji imam još i danas.

Svoj bend, Evil Blood si osnovao davne 1982., te koliko sam primjetio da je jedan od članova benda je bio Siniša Vuco. Molim te reci mi više o tome, te tko je još bio član Evil Blood?

Prvi put sam upozna Vucu 1987 godine jer je njegov bend MAGISTRALA svirao ka predgrupa EVIL BLOOD-u i odma san vidio da je odličan pjevač i kasnije je posta basist EVIL BLOOD-a i kratko nakon toga ja odlazim u LONDON.Poslije bi svirali koncerte po Splitu kad bi ja došao doma: u OHARE, JUNGLI u postavi VUCO(SINN WOLF)-BASS , TONI(MAG-EVIL)-DRUMS , BAT CONNAN -VOCAL&LEAD GUITAR.

Evil Blood, iako je najviše poznat u underground krugovima, smatra se kao jednim od pionira ekstremnijeg stila metal glazbe znanog kao black metal. Kao lider benda, kako gledaš na sve to?

Pa drago mi je da ljudi slušaju EVIL BLOOD i da su radosni ponosni i da znaju da su vec 82-e imali uz VENOM naravno prvi BLACK METAL BEND.

Uz navedeno, dijelio si stage bendom Venom, koji se također smatra jednim od pionira black metala. Koliko znam, prijatelj si s bubnjarom, Abbadonom. Reci mi, kako je bilo djeliti stage s takvim legendama kao što je Venom?

Da VENOM je prvi bend koji je ne samo bio prvi BLACK METAL BEND nego i THRASH i sve ostalo po mom misljenju..2007. ja sam tražio bubnjara i jedan fan koji je zna mene i ABADDON-a stavio nas je u kontakt.

ABADDON je ima MIDNIGHT IN SODOM album tako da se pridružio bendu.. Bila mi je velika čast da sviram u bendu sa bubnjarom čiji bend je ima najviše utjecao na moj, a i njemu je EVIL BLOOD bio vrlo drag bend isto i da mu je čast dijeliti binu sa mnom. Svirali smo koncerte, a jedan od najvecih je bio COURLING ACADEMY,NEWCASTLE a i prošle godine pozvani smo kao gosti da sviramo u klubu TRILLIANS ABADDON+EVIL BLOOD.

Često imaš koncerte u Splitu, i to u klubu EKS. Ja sam bio prošli put, i usudio bih se reći da je to jedan od najboljih koncerata 2024. Smatraš li da između Evil Blood i Splita postoji posebna veza?

Hvala lijepa…Pa naravno rođen sam tu i uvijek volim svirait za metalce u Splitu, a tu su bili i momci i cure iz Makedonije, a i u prošlosti na koncertima EVIL BLOOD-a bi sretao metalce iz svih krajeva bivše Jugoslavije, pa čak i iz Australije i drugih zemalja svijeta, i baš zbog toga je sve vrijedno mog truda. I ako je koji METAL FESTIVAL u Hrvatskoj EVIL BLOOD je uvijek pozvan da svira (ZADAR/PULA/OSIJEK) i biti na istoj bini sa bendovima kao što su MEGADETH/KREATOR/DISTRUCTION/TRYPTYCON i ostalima a ih sve ne nabrajam haha ..sve se vidi na posterima.

Uz glazbu, čime se još baviš?

Čitanjem Zagora, stripova i starih brojeva Velikog Bleka, Kapetana Marka i ostalih da sad ne nabrajam haha.

Za kraj, koji su ti planovi za budućnost? Kada ćemo imati sljedeću priliku vidjeti Evil Blood?

Baš sam završio novi EVIL BLOOD “LEPER KING”album snimjen u STOCKTON – ON -TEES, gradu u Engleskoj, kod basiste od ABADDON-ovog benda, koji će izaći na download za koji dan. Još moram izmiksati dvije pjesme i gotov je. Imam dva koncerta ovaj mjesec; jedan u Edinburgu i jedan u Dandiju, a i iducih nekoliko mjeseci biti će još više.. EVIL BLOOD stalno svira! Haha dok sam ja živ biti će i EVIL BLOOD-a..Hvala za intervju i pozdrav svim fanovima EVIL BLOOD-a…666 HAILS BAT CONNAN.

by Barezi

Objavljeno u: Audio, Intervjui, Multimedia, Rubrike

Spremi

Komentariši

Submit Comment
© Književnost.org.  | SitemapVideo Sitemap  |